Contact us

Sending Email...

Valid input required
Valid input required
Valid input required
Valid input required

LEDIG TJÄNST

Hållbarhetskoordinator

Nolato söker en hållbarhetskoordinator som kommer driva utvecklingen och integrationen av företagets hållbarhetsagenda med tillhörande mål i hela Nolato-koncernen.

Nolato är en svensk, börsnoterad koncern med verksamhet i Europa, Asien och Nordamerika. Vi utvecklar och tillverkar produkter i polymera material som plast, silikon och TPE till ledande kunder inom medicinteknik, läkemedel, telekom, fordon, hygien och andra utvalda industriella sektorer. Vi har en lång tradition av ansvarsfullt företagande och är övertygade om att ett framåtriktat och ansvarsfullt förhållningssätt inte bara är nödvändigt ur ett hållbarhetsperspektiv utan också skapar möjligheter och affärsnytta.På Nolato är vi alltid beredda att göra det extra för att skapa värde för våra intressenter och följa våra företagsvärderingar. Vi vill ställa om för att påskynda hållbar utveckling till förmån för våra kunder, människor och planeten. Vi vill uppnå detta genom engagerade, nyfikna människor med en "att-göra-attityd". Nyfikenhet är drivkraften bakom fantastiska idéer och uthållighet krävs för att få jobbet gjort. Som medlem i vårt team är du här för att göra skillnad. Vi vill göra världen till en bättre plats och bygga broar till framtiden med hållbara lösningar som påverkar vår planets mest akuta problem.

Till vår koncernledningsfunktion söker vi nu en Hållbarhetskoordinator, baserad i Hörby men möjlighet till flexibel arbetsplats finns, som rapporterar till vår Hållbarhetsdirektör, som sitter i koncernledningen.

Om jobbet

Denna intressanta ledarposition för hållbarhet är både strategisk och taktisk, med fokus på interna och externa intressenter. Du kommer att vara navet mellan kunder och leverantörer, stödja våra enheter och inköpsorganisation i jakten på förnybara råvarualternativ som bidrar till en cirkulär ekonomi och initiera projekt för att minska vår miljö- och klimatpåverkan. Du kommer också att stödja vår koncerns hållbarhetsutveckling genom att bidra i framtagning av vår hållbarhetsstrategi, målsättning med nyckeltal och det dagliga arbetet för att driva utvecklingen och integrationen av företagets hållbarhetsagenda med tillhörande mål i hela Nolato-koncernen.

För att skapa en verkligt integrerad hållbarhetsagenda behöver du omvärldsbevaka, nätverka och samarbeta med alla relevanta delar av organisationen.


Du kommer bland annat att arbeta med:

 • Hållbarhetsrapportering
  • Medverka vid framtagning av koncernövergripande hållbarhetsmål
  • Sammanställa och analysera hållbarhetsdata via vår rapporteringsplattform
  • Ansvara för vår övergripande hållbarhetsrapportering 
  • Bevaka och tolka gällande regler, lagar och förordningar samt utveckling inom området och kommunicera till koncernen

 • Projektledning
  • Kundprojekt
  • Stödja våra enheter i lokala hållbarhetsprojekt
  • Driva koncernomfattande hållbarhetsprojekt
  • Ge stöd till våra enheter gällande miljöledningssystem

 • Integrera Hållbarhet i vår affär
  • Utbilda och informera våra enheter och samarbetspartner (främst kunder och leverantörer) om vårt hållbarhetsarbete
  • Ta fram presentations- och utbildningsmaterial och aktivt medverka till artiklar om hållbarhet

Profil

Vi vill att du har relevant universitetsutbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet inom hållbarhetsområdet. Rollen förutsätter en bred kunskap inom allt från miljö och klimat till mänskliga rättigheter och compliance-frågor. Du har en förmåga att förstå våra kunders branscher och deras specifika utmaningar. Du har ett stort intresse i att följa utvecklingen på hållbarhetsområdet och har förståelse för nya krav och rapportering som EU:s taxonomi för hållbara aktiviteter, TCFD och CSRD. Du har ett intresse för kommunikation och har kunskap om hållbarhetsrapportering, exempelvis GRI Standards, Årsredovisningslagen och förekom-mande tredje part såsom Ecovadis, S&P Global, etc. 

Som person är du kvalitetsmedveten, kommunikativ, och proaktiv med ett starkt eget driv. Du är en lagspelare som har lätt för att knyta kontakter och samverka med andra. Du har en positiv attityd, är nyfiken och inspireras av att utveckla processer och ta dig an utmaningar. Du behärskar mycket god svenska och engelska i tal och skrift.

Vad vi erbjuder

Vi ger dig en möjlighet att vara en del av ett globalt företag som är inne i en expansiv fas och har ett genuint intresse av omställning för hållbar utveckling och att integrera i vårt affärserbjudande. Vi erbjuder en utmanande position i en öppen och trevlig miljö där vi hjälper varandra att utvecklas och skapa värde. Ditt arbete kommer att ha en verklig inverkan på Nolatos framtida framgång. Du kommer att ha kontakt med våra 30 fabriker i 11 länder, med våra kunder, världsledande i sina branscher samt med vår leverantörsbas. Vi kommer stötta dig med ett introduktionsprogram som ger dig en inblick i vår koncern och en djupare kunskap om hur vi hittills byggt upp vårt hållbarhetsarbete. 

Ansökan

Om du tycker att tjänsten låter intressant och passar din profil, skicka gärna in din ansökan till oss via "Ansök nu" knappen nedan. Men vänta inte då vi arbetar löpande med rekryteringen.


Vid frågor vänligen kontakta:

 

Välkommen med din ansökan – tillsammans gör vi skillnad!

 

Ort

Hörby, Sweden

Ansök senast

August 15, 2022

Kontakt person

Hållbarhetschef: Glenn Svedberg, 0701-910419 [email protected]

Vill du veta mer?

SUSTAINABLE DEVELOPMENT

Creating sustainable solutions

We seek to create solutions that support sustainable development. Nolato’s expertise and technology can contribute to customers’ Environmental, Social and Governance (ESG) efforts.

RESPONSIBLE BUSINESS CONDUCT

Long tradition of sustainability work

Our strategy for sustainable development encompasses targets and activities within social responsibility, business ethics, financial responsibility and the environment.

CAREERS

Careers at Nolato

We have a long tradition of responsible business practice and involve our employees through a safe, gender-equal and stimulating work environment.